Spitalul Orasenesc Valenii de Munte

Spitalul Orasenesc Valenii de Munte

Apr 20,2025

 

 

 

    Facebook Spital  

Politica privind 
Confidentialitatea Datelor


_____________________________
   
 

 

 

Pentru a vizualiza ultimele anunturi, apasa aici... sau in meniul principal.    

 

 
 CONDITII DE INTERNARE

 

 

CONDITII DE ADMITERE SI DE SPITALIZARE

 

Serviciile medicale spitalicesti se acorda pe baza urmatoarelor cerinte:

 

-Recomandare de internare din partea medicului de familie sau a medicului specialist. Exceptie fac urgentele psihiatrice si internarile obligatorii pentru bolnavii psihici, prevazuti in art. 113, 114 din Codul Penal, precum si cele dispuse prin Ordonanta procurorului pe timpul judecarii sau al urmaririi penale.

-Documentele care atesta calitatea de asigurat (adeverinta, cupon pensie, etc);

-Act de identitate (Buletin de Identitate sau Carte de Identitate).

 

CONDITII DE INTERNARE

 


   Asistenta medicala spitaliceasca se asigura cu respectarea urmatoarelor criterii:
a) urgente medico-chirurgicale si situatiile în care este pusa în pericol viata pacientului sau au acest potential, care necesita supraveghere medicala continua;
b) diagnosticul nu poate fi stabilit în ambulatoriu;
c) tratamentul nu poate fi aplicat în conditiile asistentei medicale ambulatorii;
d) alte situatii bine justificate de catre medicul care face internarea si avizate de medicul sef de sectie.

Mentionam ca toate internarile se fac in concordanta cu structura de sectii si compartimente pe specialitati a spitalului. 
Serviciile medicale spitalicesti sunt preventive, curative, de recuperare si paliative si cuprind:
a) consultatii;
b) investigatii;
c) stabilirea diagnosticului;
d) tratamente medicale si chirurgicale;
e) îngrijire, recuperare, medicamente, materiale sanitare, cazare si masa.

Serviciile medicale spitalicesti se acorda asiguratilor pe baza recomandarii de internare din partea medicului de familie, a medicului de specialitate din unitati sanitare ambulatorii, aflate în relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.
Exceptie fac urgentele medico-chirurgicale si bolile cu potential endemoepidemic, care necesita izolare si tratament, si internarile obligatorii pentru bolnavii psihici prevazuti la art. 105, 113 si 114 din Codul penal, precum si cele dispuse prin ordonanta procurorului pe timpul judecarii sau al urmaririi penale.

În situatia în care pacientul nu poate dovedi calitatea de asigurat, spitalul acorda serviciile medicale de urgenta necesare, având obligatia sa evalueze situatia medicala a pacientului si sa externeze pacientul daca starea de sanatate a acestuia nu mai reprezinta urgenta; la solicitarea pacientului care nu are calitatea de asigurat, se poate continua internarea, cu suportarea cheltuielilor aferente serviciilor medicale de catre acesta; 

Cum dovedesc calitatea de asigurat?(va puteti  verifica calitatea de asigurat aici)

Documentele care trebuie prezentate furnizorului de servicii medicale pentru a dovedi calitatea de asigurat. 
Salariat – Act de identitate si adeverinta eliberata de angajator care poarta viza casei de asigurari de sanatate. 
Persoana fizica autorizata (PFA) – Act de identitate si dovada ultimei plati la FNUASS. 
Persoanele fizice fara venit obligata sa se asigure – Act de identitate si ultima chitanta de plata in care este stipulata ultima luna/trimestru pentru care s-a platit. 
Pensionar –Act de identitate si ultimul cupon/talon pensie. 
Copii cu varsta de pana la 18 ani – Act de identitate,daca nu realizeaza venituri de munca. 
Elevii,ucenicii peste varsta de 18 ani si sub 26 de ani daca nu realizeza venituri din munca – Act de identitate si adeverinta de elev sau carnetul de elev vizat la zi. 
Absolventii de liceu,pana la inceperea anului universitar,dar nu mai mult de 3 luni – Act de identitate si un act din care sa rezulte absolvirea liceului. 
Studentii daca nu realizeaza venituri din munca – Act de identitate si adeverinta de student sau legitimatia de student vizata la zi. 
Tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social – Act de identitate,act doveditor ca provine din sistemul de protectie a copilului,declaratia pe propria raspundere din care sa reiasa ca se afla in ingrijirea altei persoane si a documentelor eliberate de unitatile fiscale din care sa rezulte ca nu realizeza venituri impozabile si/sau nu este beneficiar de ajutor social. 
Somer – act de identitate si carnetul si/sau adeverinta eliberata de AJOFM. 
Beneficiar de ajutor social – Act de identitate si adeverinta eliberata de primarie din care sa rezulte calitatea de asistat social conform Legii nr.416/2001. 
Persoane cu handicap – Act de identitate,certificat de incadrare intr-un grad de handicap,vizat periodic,si a documentului eliberat de unitatile fiscale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile. 
Asigurarea de sanatate facultativa (membrii misiunilor diplomatice,cetatenii straini si apatrizii care se afla temporar in tara si nu au solicitat viza de lunga sedere,cetatean roman cu domiciliul in strainatate care se afla temporar in tara) – Act de identitate si dovada calitatii de asigurat se face cu ultima chitanta de plata in care este stipulata ultima luna/trimestru pentru care s-a efectuat plata. 
Beneficiari legi speciale(Decretul lege nr.118/1990: veteran de razboi,erou-martir al revolutiei,etc.) – Act de identitate,un document doveditor in acest sens,eliberat de institutia abilitata sa elibereze acerst act(vezi mai jos) si document eliberat de unitatile fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile,altele decat cele de pensii. 
• Detinutii politici – certificatul din care reiese ca sunteti incadrat in prevederile Legii nr.118/1990.
• Eroii Revolutiei din decembrie 1989- Certificatul de erou al Revolutiei.
• Veterani de razboi – Legitimatia de veteran.
Femeile insarcinate,daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara – act de identitate si adeverinta medicala si a documentului eliberat de unitatile fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile sau de baza minim brut pe tara. 
Lauzele,daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara – Act de identitate si certificatul de nastere a copilului si a documentului eliberat de unitatile fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile sau pe baza documentelor justificative ca realizeaza venituri sub salariul de baza minim brut pe tara. 
Bolnavii cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate stabilite de Ministerul Sanatatii,pana la vindecarea respectivei afectiuni,daca nu realizeaza venituri din munca,pensie sau din alte surse – Act de identitate si un document care sa ateste boala inclusa in programele nationale de sanatate. 
Coasiguratul – Act de identitate si u document care atesta calitatea de asigurat a persoanei in intretinerea careia se gaseste coasiguratul.Pot fi coasigurati urmatoarele categorii de persoane sotul,sotia si parintii fara venituri proprii,aflati in intretinerea unei persoane asigurate. 
Militarii – care satisfac serviciul militar in termen – Act de identitate si adeverinta eliberata de unitatile militare competente. 
Persoanele care se afla in exercutarea masurilor prevazute in art.105,113si 114 din codul penal si pentru persoanele care se afla in perioada de amanare sau de intrerupere a executarii pedepsei privative de libertate,daca nu au venituri – Adeverinta emisa de institutiile din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor. 
Persoanele care se afla in concediu medical pentru incapacitate temporara de munca – Act de identitate si adeverinta emisa de angajator. 
Persoanele care sunt returnate sau expulzate ori sunt victime ale traficului de persoane si se afla in timpul procedurii necesare stabilirii identitatii – Act de identitate si adeverinta eliberata in acest sens de institutia in subordinea Ministerului administratiei si Internelor. 
Cetatenii straini si apatrizii – care au solicitat si obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara sau au domiciliul in romania – Act de identitate (pasapoarte) si document eliberat de casa de asigurari de sanatate. 
Nu uitati !
• Chiar daca sunteti neasigurat aveti dreptul la servicii medicale de urgenta gratuit si beneficiati de pachetul minimal de servicii medicale,fara a face dovada calitatii de asigurat.
• Calitatea de asigurat si drepturile de asigurare inceteaza odata cu pierderea dreptului de domiciliu sau de sedere in Romania.

 

                Alte Informatii :

         
_________________________________

CNAS Lista Furnizorilor
_________________________________
Lista Furnizorilor de Transport Medical Neasistat
_________________________________


 Primaria Valenii de Munte
__________________________

 Casa Nationala de 

 Asigurari de Sanatate

__________________________

 Casa de Asigurari de 

 Sanatate Prahova

__________________________

 Directia de Sanatate 

 Publica Prahova

__________________________

 Colegiul Medicilor din Romania

__________________________

 Scoala Nationala de Sanatate

 Publica si Managenent Sanitar

__________________________

 Ministerul Sanatatii

__________________________

 Centrul National de 

perfectionare in Domeniul  Sanitar

__________________________

 Sistemul de plata pe caz  rezolvat(DRG)

__________________________

 Portal dedicat Managerilor din  Sistemul Medical

__________________________

 Site dedicat informarii medicilor

__________________________

 Ordinul Asistentilor

__________________________

 Catalog Medicamente

 __________________________

 Uniunea Europeana

__________________________

 Parlamentul Romaniei Senat

__________________________

 Parlamentul Romaniei Camera  Deputatilor

__________________________

 Guvernul Romaniei

__________________________

 Presedentia

 

 

Prima Pagina | Despre Noi | Info. de interes public | Contact | Integritate institutionala
Powered by: